IMÉSZ bemutatkozás

Az Informatikai Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezete (IMÉSZ) 2002 nyarán alakult, alulról szerveződve a Magyar Posta Zrt-n. Tagjai nem csak postai munkavállalók, hanem az ország egész területén informatikai jellegű munkakörben dolgozó természetes személyek, akik nem rendelkeznek munkáltatói jogokkal és elfogadják az alapszabályt. Az IMÉSZ politikai pártoktól független, jelenlegi taglétszámunk meghaladja a 100 főt.

Legfontosabb célunk a dolgozói érdekképviselet, az emberi jogok, az emberi méltóság megtartása. Fontosnak tartjuk az érdekvédelem elvesztett tekintélyének visszaállítását, részt kívánunk venni egy új, modern európai értékeket képviselő szervezet kialakításában.

Tagjai vagyunk a Munkástanácsoknak, a Magyar Postán működő Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének és 2004-től tagjai lettünk a Hírközlési Ágazat Párbeszéd Bizottságnak is.

Az Informatikai Munkavállalók Érdekvédelmi Szakszervezete egyedülálló az informatikai ágazaton belül. Mi felvállaljuk mindazoknak a problémáknak a tolmácsolását a munkáltatók felé, mely gondot okoz a munkavállalóknak, kollégáknak és ezt jelzik felénk. Figyelemmel kísérjük a piacon jelen lévő informatikai cégek működését, és igyekszünk a legjobb körülményeket kieszközölni tagjainknak. Mi itthon, Magyarországon képzeljük el magunk és gyermekeink jövőjét, itt szeretnénk élni a szakmai tudásunkból, munkánkból, európai módon.

Az IMÉSZ minden esetben kiáll az informatikai munkavállalók – munkájuk jellegéhez és a gazdaság teljesítményéhez viszonyítva még mindig alacsony – bérének felzárkóztatásáért legalább az EU-átlag alsó szintjére.

Az IMÉSZ - a rá vonatkozó jogszabályoknak megfelelően - évente legalább egyszer (szükség esetén többször) tart közgyűlést, négyévente pedig tisztújítást.

Elnök: Kovács Róbert

Alelnök:Pintér Gábor
Titkár: Szova Ilona

  

Oldalainkat 118 vendég és 0 tag böngészi

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.